Comunicat: FORUMUL CANDIDAȚILOR LA PRIMĂRIA BUCUREȘTIULUI


Aproape 200 de cetățeni au participat duminică 28 mai la o premieră în campania electorală pentru alegerile locale: Forumul de candidați organizat de cetățenii reuniți în Rețeaua Civică București, cu sprijinul Centrului de resurse pentru participare publică. Moderatorii evenimentului au fost Elena Calistru, președinte Funky Citizens și Teodor Tiță, jurnalist.

Au fost invitați primii 5 candidați la fotoliul de Primar General, conform sondajelor de opinie făcute publice până acum. Doar trei dintre aceștia au dat curs invitației grupurilor civice bucureștene -Nicușor Dan, Robert Turcescu, Daniel Barbu – în timp ce Gabriela Firea și Cătălin Predoiu nu au participat la această întâlnire cu cetățenii.

Scopul evenimentului a fost acela de a iniția un dialog de calitate, civilizat și onest despre București și despre cum poate fi administrat în interesul cetățeanului, aducându-l pe viitorul Primar General în mijlocul comunității din care face parte și căreia îi cere votul.

O parte din întrebările puse candidaților au fost legate de temele prioritare ale grupurilor membre în Rețea, respectiv transparența decizionala în Primăria Capitalei, planificarea orașului cu și pentru oameni, mobilitatea și problemele traficului bucureștean.

Alte întrebări au fost selectate prin tragere la sorți din cele trimise de cetățenii care au participat la eveniment și s-au referit la finanțarea Catedralei Mântuirii Neamului, la parcări și la trafic.

În încheiere, Rețeaua Civică București a transmis candidaților ceea ce își doresc de la viitorul primar general și le-a cerut să-și precizeze poziția față de aceste solicitări.

Forumul de candidați a fost transmis live de Epoch Times, transmisie din care puteți vedea un extras aici:

http://www.epochtimes-romania.com/video/forumul-candidatilor-nicusor-dan-daniel-barbu-si-robert-turcescu-le-raspund-cetatenilor—1743

Declarațiile candidaților au fost verificate live de platforma de fact-checking www.factual.ro .

Mai multe informații despre întrebările adresate candidaților și despre solicitările Rețelei Civice București puteți găsi în documentul atașat. De asemenea, vă trasmitem și fotografii de la acest eveniment.

Vă mulțumim,
Rețeaua Civică București
Persoane de contact din partea Rețelei Civice București :
contact@reteauacivica.ro
Gabriela Anghel, email: gabigreen2000@yahoo.com
Ionut Adrian Dinu , email: ady_vio2001@yahoo.com