ONGFest


Vino la ONG Fest! să ne cunoaştem şi să vorbim despre inovare şi implicare civică!

21 și 22 mai în parcul Herăstrău

Banner_ONGfest_1080x600pxÎn weekendul 21 – 22 mai în Parcul Herăstrău din București are loc festivalul național al organizațiilor neguvernamentale din România. Peste 130 de ONG-uri din România și 37 de ONG-uri din Bulgaria, Croația, Grecia, Letonia, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania vor aștepta vizitatori pentru a le prezenta activitatea lor curentă, dar și la evenimente nonformale special dedicate și dezbateri despre comunități şi inovare civică. Mai multe informații despre expozanți și programul complet pe www.ongfest.ro

Vă așteptăm la cortul 68 (harta corturilor poate fi consultată AICI) sâmbătă şi duminică de la 10:00 la 18:00 să ne cunoaştem, să aflaţi mai multe despre Reţeaua Civică Bucureşti,  despre grupurile membre ei, despre proiectele realizate până acum şi proiectele în curs!

Vino să afli mai multe despre implicare civică şi să vedem cum împreună putem construi cartierele şi oraşul pe care ni le dorim!

Programul participării noastre:

Sâmbătă, 21 mai

10.00 – 12.00 – DEZBATERE: Iniţiative civice. Participarea cetăţenilor la viaţa oraşului, accesul şi implicarea acestora la luarea deciziilor publice, crearea parteneriatului onest şi responsabil între cetăţean şi autoritatea publică locală

Loc: Corp dezbateri A
Coordonator: Dumitru Lupescu, membru al Grupului de Iniţiativă “Salvaţi Parcul Tineretului”

Vor participa la discuţii membri ai grupurilor fondatoare ale Reţelei Civice Bucureşti, pentru a crea un dialog constructiv şi informativ pornind de la experienţa lor în ceea ce priveşte: asigurarea participării cetăţenilor la viaţa oraşului, accesul cetăţenilor la luarea deciziilor publice, crearea parteneriatului onest şi responsabil între cetăţean şi autoritatea publică locală.

12.00 – 14.00 – Simulare Forum de Candidaţi la Primăria Capitalei şi demonstraţie de Protecţia Consumatorului de Politică în perioada electorală 

Loc: Pe spaţiul verde aferent cortului Reţelei Civice Bucureşti – cortul 68
Coordonator: Irina Sandu, membru al Grupului de Iniţiativă LaculTei, al echipei de planificare a Forumului de candidaţi la Primăria Capitalei

Te invităm să afli mai multe despre cum se va desfăşura Forumul de Candidaţi, temele de interes pe care le aduce  în discuţie şi să propui şi tu întrebări pentru candidaţii care vor participa la forum.
Şi deoarece campania electorală este la jumătate, poţi învăţa de la profesioniştii în „Protecţia Consumatorului de Politică” cum se face o analiză Factual(ă) a declarațiilor politicienilor, prin demo-urile live făcute de echipa Factual. Mai multe detalii despre echipă şi despre proiect aici http://www.factual.ro/factual-electoral-locale/.

 

Sâmbătă, Duminică – 21, 22 mai

Pe toată durata festivalului: Tu cum ai vrea să-ţi petreci timpul liber în cartier? Vino la un sfat despre cartierul tău, problemele şi oportunităţile lui.

Loc: cortul Reţelei Civice Bucureşti – cortul 68
Coordonator: Mihai Hofman, membru al Grupului de Iniţiativă LaculTei, al echipei de planificare strategică şi activare Centru Comunitar Tei

Tu cum ai vrea să-ţi petreci timpul liber în cartier? Colectăm răspunsuri la această întrebare pentru ca mai apoi să le implementăm în diverse cartiere bucureştene. Te invităm la cort să discutăm şi ce se poate imbunătăţi la tine în cartier şi să afli mai multe despre demersurile grupurilor Reţelei în acest sens: activităţi culturale, educative şi de advocacy.
Vino să afli despre proiecte în curs (Centrul Comunitar Tei, Centrul Comunitar Cinema Favorit, Agora Încotroceni şi altele) şi să contribui şi tu (activ) cu idei pentru dezvoltarea comunităţii din care faci parte! Aceasta este o iniţiativă a Grupurilor Civice membre ale Reţelei, venită din dorinţa de a consolida comunităţile din cartiere şi de a stimula implicarea şi cetăţenia activă.

 

ongfestONGFestFestivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România este organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în cadrul programului Fondul ONG în România.