Târgul de inițiative cetățenești – Pentru oameni cu al șaselea simț – simțul civic!


Pe 1 Octombrie 2016 vă așteptăm la cea de-a doua ediție a Târgului de Inițiative Cetățenești – Pentru oameni cu al șaselea simț – simțul civic!

cover_târg

Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) organizează a doua ediție a Târgului de Inițiative Cetățenești în data de 01 Octombrie 2016, între orele 16.00 – 20.00, pe Strada Lipscani 84-90, Î în incinta Hanului Gabroveni, la sediul ARCUB cu sprijinul Rețelei Civice București.

Prin mesajul târgului – „Pentru oameni cu al șaselea simț: simțul civic” CeRe încurajează coagularea unor inițiative civice la nivelul Capitalei, dar și o deschidere din partea bucureștenilor pentru implicare în decizii publice, pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă comunitatea.

Scopul evenimentului este de a crește vizibilitatea inițiativelor cetățenilor de la nivel de cartier, aducându-le în atenția publicului larg. Este, de asemenea, un prilej pentru grupurile de cartiere de a se cunoaște și a pune bazele unor colaborări viitoare.

Din programul târgului:

Calupuri de prezentări ce vor fi susținute de grupurile cetățenești și organizaţiile participante
Lansarea ziarului „Cetăţeneşte. Cere oraşul înapoi” – Scopul ziarului este de a le oferi cetățenilor povești de succes, informații practice și inspirație în legătură cu felul în care se pot organiza să acționeze împreună pentru un interes comun. Prin acest ziar, comitetul de redacție format din cetățeni activi dorește să încurajeze multiplicarea inițiativelor civice.
Activități pentru copii facilitate de Asociaţia Komunitas, studio BASAR.
La târg vor participa 15 grupuri de inițiativă cetățenească din București: Asociația Salvați Cartierele, Dămăroaia și Bucureștii Noi, Cetăţean Sector 3, Cruciada Locatarilor, Grupul „Inițiativa Favorit”, Grupul Salvaţi Parcul Drumul Taberei, Grupul Luptăm pentru Aleea Lunguleţu, Grupul Iniţiativă Civică Tudor Vladimirescu, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei, Grupul de Inițiativă Floreasca, Grupul Salvați Parcul Tineretului, Incotroceni – Oameni, Idei, Povești, Iniţiativă Prelungirea Ghencea, Luptă pentru strada ta, Youth Voice România.

Organizațiile neguvernamentale participante în cadrul târgului: Agenţia de Monitorizare a Presei, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Asociaţia Peisagiştilor din România, Asociaţia Pro.Do.Mo, Bună dimineaţa, Bucureşti!, Funky Citizens, URBOTEECA, Studio Basar, Bucureştii Vechi şi Noi

Partenerii târgului: Cărturești, Asociatia Komunitas, studio BASAR

A doua ediție a Târgului este organizată de Cere Participare în cadrul proiectului “Bucureștiul civic – pentru cetățeni cu simț critic”, proiect finanțat prin Fondul ONG în România.

Către pagina de facebook:

Eveniment-facebook

 

Sursa: Centrul de Resurse pentru participare publică